Za tri sedmice, naša online nagradna igrica “EU na dlanu” odigrana je preko 11 000 puta, što je preko 500 puta svakog dana. Za nagrade se kvalifikovalo 2 600 takmičara, a poklon pakete, koje su pripremile ambasade zemalja članica Evropske unije, osvojila su 23 srećna dobitnika. Imena dobitnika prvog kola dostupna su ovdje, a imena dobitnika drugog kola na ovom linku.

„EU na dlanu“ organizujemo treći put u okviru Mjeseca Evrope. Ove godine smo otišli korak dalje i prilagodili igricu osobama sa potpunim ili djelimičnim oštećenjem vida, u saradnji sa NVO “Savez slijepih Crne Gore”.

Igrica se sastoji od šest vrsta pitanja o Evropskoj uniji, njenim zemljama članicama i evropskim integracijama Crne Gore, iz oblasti geografije, istorije, kulture, zabave i sporta. Počinje bacanjem kockice, nakon čega pion počinje „putovanje“ po Evropskoj uniji. Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice. Igrica traje u prosjeku 10-tak minuta, tokom kojih je potrebno obićih svih 48 polja, koliko iznosi i maksimalan broj bodova.