Republika Francuska donirala je Crnoj Gori 117.000 Fajzer vakcina. Pošiljku je ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović uručio francuski ambasador u Crnoj Gori, Kristijan Timonije. On je tom prilikom izrazio zahvalnost zaposlenima u crnogorskom zdravstvenom sistemu na, kako je kazao, neprestanom angažovanju i brizi i istakao važnost imunizacije.

“Virus je, nažalost, i dalje prisutan i poprima još opasnije oblike. Stoga, treba raditi na mobilizaciji i nastaviti sa zajedničkom borbom. Najizloženiji su stariji i pojedine ranjive kategorije stanovništva. Moramo ih zaštititi i naš zadatak je da se vakcinišemo i da nastavimo da novim dozama održavamo otpornost našeg tijela. Neophodna je, dakle, najbolja zaštita”, poručio je francuski ambasador.

Ministarka zdravlja se zahvalila ambasadoru na vrijednoj donaciji i istakla posvećenost i kontinuiranu podršku koju Francuska pruža Crnoj Gori od početka pandemije koronavirusa.

“Pandemijski period naučio nas je da samo zajedno, udruženi i solidarni možemo biti dio rješenja. Naš prijateljski francuski narod, pokazao je mnogo puta kako su prijatelji važni u teškim vremenima”, kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Ona je naglasila da je Crna Gora do sada uspjela da obezbijedi preko milion i četiri stotine vakcina protiv COVID infekcije i pozvala građane da se vakcinišu kako bi se život vratio u normalu.