Tražimo slogan za proslavu 9. maja, Dana Evrope! Upotrijebite svoju kreativnu energiju i smislite najbolju poruku uz koju ćemo zajedno obilježiti rođendan Evropske unije u Crnoj Gori.

Pravila takmičenja:

Šta?

Učesnici kroz slogan treba da izraze sopstveni doživljaj Dana Evrope u Crnoj Gori (pogledajte „O Danu Evrope“)

Slogan ne treba da bude duži od 10 riječi.

Ko?

Može da učestvuje svaki građanin i građanka Crne Gore.

Jedna osoba može poslati do dva slogana.

Kako?

Da biste učestvovali, treba samo pošaljete svoj prijedlog slogana na info@euic.me I napišete nam svoje osnovne podatke: ime, prezime, grad i broj telefona.

Kada?  

Posljednji rok za slanje slogana je 21. april u ponoć.

Nagrada

O najboljem sloganu će odlučiti stručni žiri sastavljen od zaposlenih u Delegaciji Evropske unije i EU info centru.

Nagrada je mobilni telefon.

Korištenje slogana

Pobjednički slogan će biti korišten tokom proslave Dana Evrope i ostalih manifestacija tokom Mjeseca Evrope u maju, na događajima, koncertima, kao i na promotivnim materijalima.

Prava

Slanjem prijedloga slogana, pristajete na pravila takmičenja. Prava na slogan će biti prenešena na Delegaciju EU i EU info centar koji mogu slogan dodatno doraditi i dalje koristiti.

Slogan može biti preveden na druge jezike.

Zadržavamo sva prava na korištenje pobjedničkog slogana.

O Danu Evrope

Dan Evrope se obilježava 9. maja, na dan kada je francuski ministar Robert Šuman 1950. godine predstavio prijedlog formiranja Evropske zajednice za ugalj i čelik. Taj prijedlog, koji će kasnije biti poznat kao Šumanova deklaracija, smatra se začetkom formiranja Evropske unije.  

Dan Evrope se proslavlja ne samo u zemljama članicama Evropske unije već i u svim zemljama Evrope, uključujući Crnu Goru. Svake godine se širom Crne Gore, tokom cijele sedmice, organizuju različiti događaji, koncerti, sajmovi, takmičenja, dječje priredbe i slično, čime se ne slavi samo Evropska unija već i njene zemlje članice, njihove kulture, evropske vrijednosti, ali i mjesto koje Crna Gora zauzima u Evropi.

Od vas se očekuje da sloganom opišete lični doživljaj Dana Evrope u Crnoj Gori, šta prema vama Evropa znači za Crnu Goru, i šta Crna Gora predstavlja Evropi u ovom trenutku.