Republika Poljska donirala je Crnoj Gori 60.840 doza Fajzer vakcina protiv COVID–19. Ovu vrijednu donaciju ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović uručila je prva dama Republike Poljske gospođa Agata Kornhauser Duda, u okviru zvanične posjete predsjednika Poljske Andžeja Dude Crnoj Gori.

Ministarka Borovinić Bojović uputila je neizmjernu zahvalnost u ime Vlade Crne Gore, zdravstvenog sistema i građana prijateljskom poljskom narodu.

„Vakcine, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, naše su glavno sredstvo da ostvarimo cilj, a to svakako jeste život koji smo živjeli prije 2020. godine, život bez COVID-a. Zbog toga je ovaj Vaš gest nama posebno značajan, jer uz dovoljan broj vakcina i dovoljan broj vakcinisanih moći ćemo da spasimo ljudske živote, a to je naša osnovna misija“, istakla je ministarka zdravlja.

Ovo je druga donacija Republike Poljske, koja je krajem oktobra Crnoj Gori donirala 40.000 doza Fajzerove vakcine.

„Nadam se da će upravo ova donacija pomoći da se veliki broj stanovnika Crne Gore vakciniše i na taj način, zahvaljujući međunarodnoj solidarnosti, uzajamno uspijemo da izađemo na kraj sa koronavirusom“, poručila je gospođa Duda.