Poljska je Crnoj Gori donirala 40.000 doza Fajzer vakcine. Ovo je nastavak pomoći koju ova zemlja pruža Crnoj Gori u borbi protiv korona virusa. Poljska je tokom 2020. godine obezbijedila i dezinfekciona sredstva i 100.000 maski.

„Period pandemije pokazao je da je borba protiv COVID-19 naša zajednička borba i izazov sa kojim se zajedno moramo suočiti. Jedan za sve, svi za jednog – ove riječi mogu biti moto borbe protiv kovida“, istakao je poljski ambasador Artur Dmohovski .

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zahvalila se na značajnoj donaciji, koja, kako je istakla, predstavlja izraz uzajamnog povjerenja i solidarnosti Republike Poljske prema Crnoj Gori.

„Još jednom želim da naglasim koliko je značajna ova donacija i koliko je važno da se građani što prije vakcinišu i na taj način zaštite i sebe i svoje i svoje najbliže od ove opake i nepredvidive bolesti“, naglasila je Borovinić Bojović.

Poljski ambasador je izrazio zadovoljstvo što je saradnja dvije zemlje iz godine u godinu sve čvršća, a odnosi među državama sve više partnerski i prijateljski.

„Od uspostavljanja bilateralnih odnosa Poljske i Crne Gore, trudimo se da izgradimo međusobno povjerenje. Dijelimo suštinsku i praktičnu podršku u mnogim oblastima, prvenstveno u oblasti odbrane i evropskih pregovora. Podržavamo Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu. Podržali smo njeno članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi, a sada smo jedan od najjačih zagovornika potrebe da Crna Gora uđe u EU“, kazao je ambasador Dmohovski.