Podgorica, 12. septembar 2017.  – Ambasade Švedske, Danske, Finske i Norveške u saradnji sa EU info centrom, organizuju manifestaciju „Dani nordijskog filma” u periodu od 12. septembra do 5 oktobra. Zainteresovani će imati priliku da pogledaju četiri filma novije nordijske produkcije. Svi filmovi se prikazuju u EU info centru sa početkom u 18 sati. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Prvi film koji će publika imati priliku da pogleda je norveška komedija „Ostati živ” u utorak 12. septembra. Riječ je o filmu koji prati Marian koja neočekivano saznaje da njen voljeni Håkon ima ljubavnu aferu sa Fridom, mladom koleginicom koja pravi vafle na poslu svakog dana. Najbolja prijateljica je podržava osvetoljubivim mudrim savjetima u novoj fazi života, gdje Marianne otkriva da je komfor precijenjen i da je najbitnije da joj je u životu zabavno.

21. septembra na repertoaru je švedski film „Ne žali za mnom”, zatim 28. septembra finsko ostvarenje „Čovjek bez prošlosti” i na kraju 5.oktobra danski film „Tiho srce.”