Tražimo baš tebe! Ako smatraš da si mlada osoba koja je žedna znanja, razmišlja “out of the box“, maštovita i kreativna, drži sve konce u rukama, preuzima inicijativu, a pri tome želiš da učiš kroz praktična iskustva, onda želimo da čujemo šta možemo da naučimo i organizujemo zajedno! Raspisali smo poziv “Baš ti“, koji bi trebalo da iznjedri nove omladinske inicijative u Podgorici. U pitanju je serija zanimljivih radionica, tokom kojih mladi mogu da nauče više o Evropskoj uniji, unaprijede timske sposobnosti, druže se sa vršnjacima i steknu praktična znanja, koja će kasnije primijeniti tokom osmišljavanja i organizovanja različitih aktivnosti, važnih za mlade u njihovom gradu, a koje su u skladu sa oblastima kojima se bavi EUIC.

Pravo da se prijave imaju mladi od 18 do 30 godina iz Crne Gore, koji su u mogućnosti da organizuju sopstveni dolazak u Podgoricu tokom predavanja, u posljednjoj sedmici jula. Rok za prijavu je 20. jul, a aplikacija je dostupna na ovom linku. Nakon predavanja, polaznici/ce će imati zadatak da osmisle i uz podršku EU info centra realizuju sopstvene inicijative, kako bi kroz praktičan primjer naučili da se aktivno uključe u proces odlučivanja.

Vjerujemo da su aktivni i kritički nastrojeni mladi, koji imaju kretivnu moć i ideje za pokretanje inicijativa, od suštinske su važnosti za održivost evropske demokratije. Želimo da ih osnažimo i podržimo, kako bi postali aktivniji u rješavanju izazova u njihovom neposrednom okruženju. Ova inicijativa je upravo početak našeg budućeg intenzivnijeg rada sa mladim ljudima koji žele promjene“, poručuju iz EU info centra. Više informacija potražite na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Prateći tekstovi:

„Gradska jurnjava“ BašTi-jevaca

Kako smo pretvorili Podgoricu u veliko igralište

KulTour radionica „Rule of Law 

Baštijevci u Savezu slijepih