Eko kampanja “Budi šampion!”

Kao dio procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, 13,86% pretpristupnih investicija koje je Crna Gora dobila za period 2014.-2020. godina su namijenjene životnoj sredini i klimatskim aktivnostima.

Eko kampanja “Budi šampion!” ima za cilj da:

  • se pozabavi pitanjem korišćenja plastičnih kesa u Crnoj Gori i zagađenjem koje je time prouzrokovano;
  • obrazuje javnost o alternativama;
  • podigne svijest građana o pitanju odlaganja i recikliranja otpada; i
  • se bori protiv nelegalnog odlaganja otpada u crnogorsku prirodu.

 

Projekat takođe ima cilj da poveća svijest građana o važnosti očuvanja nacionalnih parkova i relevantnih lokacija širom Crne Gore.

BILBORDI

Sa ciljem povećanja svijesti građana o otpadu, recikliranju i očuvanju nacionalnih parkova, osmišljeni su bilbordi na kojima se nalaze zvijezde muške košarkaške i ženske rukometne reprezentacije naše države, koji su na sebe preuzeli uloge Ambasadora dobre volje EU tokom kampanje „Budi šampion“.

Bilbordi, koji su postavljeni na istaknutim lokacijama u Podgorici i oko Skadarskog jezera, apeluju na građane da propisno odlažu otpad.

Preuzmite slike bilborda i podijelite ih na društvenim mrežama.

VIDEO

Kampanja je takođe promovisana kroz spot na Jutjubu (YouTube), u kom se pojavljuju zvijezde crnogorske košarke i rukometa.

CEGERI

Kako bi se učinilo nešto u vezi sa korišćenjem plastičnih kesa, za kampanju su izrađeni platneni cegeri za višekratnu upotrebu, kako bi se kupci stimulisali da zamijene plastične kese sa ovim ekološki prihvatljivim cegerima.

SAZNAJ VIŠE

Konferencija za medije posvećena kampanji o važnosti zaštite životne sredine u Crnoj Gori „Budi šampion“ je održana u EU Info centru u Podgorici 12. septembra 2017. godine. Konferenciji za medije su prisustvovali istaknuti predstavnici institucija, kao što je Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav, Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radunović i Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica.