Preko 15 000 igrača, više od 50 nagrađenih takmičara i bezbroj odigranih partija bilans je naše jednomjesečne nagradne online igrce „EU na dlanu“, koju smo pokrenuli prije mjesec. Igrica je završena u ponedjeljak 27. jula izvlačenjem imena dobitnika četvrtog, ujedno i posljednjeg, kola u kojem smo dodijelili najviše nagrada – ukupno 5 vaučera za ljetovanje i 10 paketa domaćih proizvoda.

„Igirica koja je našim pratiocima donijela Evropsku uniju „na dlan“, pokazala se kao pravi pogodak. Ni mi nismo očekivali da će za samo mjesec dana igrica postati toliko popularna, što potvrđuje broj igrača. Komentari koje smo dobili su bili sjajni – ljudi su je igrali svaki dan, više puta, pojedinačno, sa porodicom ili prijateljima – što je upravo bio naš cilj. Da okupimo ljude oko korisnog, zanimljivog i edukativnog sadržaja. Drago nam je što smo javnosti uspjeli da približno Evropsku uniju i njene države članice na jedan sasvim drugačiji i kreativan način“, kaže koleginica Ana Popović.

Igrica se sastoji od pitanja o Evropskoj uniji, zemljama članicama, evropskoj geografiji, istoriji, kulturi i evropskim integracijama Crne Gore. Pitanja su različite težine i organizovana su u 6 manjih kvizova, koja vas na slikovit i zanimljiv način vode kroz mapu Evropske unije. Nagradni fond je iznosio 5 000 eura i raspoređen je na dvije inicijative Ljetuj doma i Sjever.me. Igrica je bila podijeljena u četiri kola, pa su nagrade dodjeljivane svake sedmice – po dva vaučera za ljetovanje u iznosu od 400 eura i po 10 paketa domaćih proizvoda. Jedna od srećnih dobitnica je Saška Đuretić iz Tivta, koja će svoj vaučer iskoristiti za ljetovanje na Žabljaku.

„Hvala Vam puno. Danas mi je rođendan i moram da priznam da ste me baš prijatno iznenadili“, rekla nam je Saška u telefonskom razgovoru, kada smo je obavijestili o nagradi.

Petar Milikić iz Berana je među prvima osvojio vaučer za ljetovanje, koji je iskoristio za odmor sa prijateljima u Perastu.

„Divno nam je ovdje. Uz malu doplatu, organizovali smo ljetovanje za četiri osobe. Igrica je odlična i potrebno je što više ovakvih inicijativa“, podijelio je Petar svoje utiske sa ljetovanja.

Nagradni fond iskorišten je u prvih mjesec dana igre. Sama igrica „EU na dlanu“ ostaje dostupna na sajtu www.eunadlanu.me ukoliko želite da provjerite i unaprijedite svoje znanje o Evropskoj uniji. Igra je osmišljena kao dio naše istoimene online kampanje, koju smo pokrenuli u vrijeme epidemije korona virusa, kako bi građanima olakšali da prevaziđu krizni period, ali i pomogli crnogorskoj privredi odabirom nagrada.

Dobitnici nagrada u 4. kolu

Paket domaćih proizvoda Sjever.me:

Miloš Đurović, Podgorica

Branko  Dujović, Podgorica

Predrag Laco, Nikšić

Sanja Vujošević, Podgorica

Gordana Stevović, Podgorica

Dejana  Rudović , Cetinje

Andrijana Vujošević, Podgorica

Milica Rahović, Podgorica

Vesna    Samardžić, Herceg Novi

Amira    Vujačić, Cetinje

Sanja     Stijović, Berane

Vaučer za ljetovanje u saradnji sa kampanjom „Ljetuj doma“:

Ljubo Anđelić, Mojkovac

Gordana Kovačević, Nikšić

Milica Drašković, Nikšić

Amira Vujačić, Cetinje

Milinka  Đorović, Podgorica