Šta je Erasmus+, kome je on namijenjen i zbog čega predstavlja jedan od najvažnijih programa Evropske unije, možete saznati u naredna tri dana. Od 15. do 17. oktobra širom svijeta biće organizovani „Dani Erasmusa“. Planirano je preko 3 000 događaja u 66 zemalja, među kojima je i Crna Gora. U skladu sa epidemiološkom situacijom, EU info centar organizuje online kampanju posvećenu promociji Erasmus+, u saradnji sa Nacionalnom Erasmus+ kancelarijom, nevladinim organizacijama ADP-ZID i LDA organizacija, Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore i Alumni asocijacijom Zapadnog Balkana.

Naredna tri dana, na našim društvenim mrežama možete pratiti priče mladih preduzetnika iz Crne Gore, koji će sa nama podijeliti iskustva iz Erasmus+ programa. Takođe, možete učestvovati i u nagradnoj igri, tako što ćete pokazati svoje znanje o ovom programu. U tome vam mogu pomoći i informacije o rezultatima Erasmus+ programa u Crnoj Gori, koje ćemo tokom kampanje objavljivati na našim Facebook i Instagram stranicama.

Erasmus+ je program Evropske unije za obrazovanje, obuku, mlade i sport, u kojem je za 30 godina postojanja učestovovalo blizu 10 miliona ljudi širom Evrope. Cilj programa je da pomogne mladima da se obrazuju, profesionalno usavrše i steknu nova iskustva u inostranstvu, tako što im omogućava i finansira studiranje, treninge, rad ili volontiranje u različim evropskim zemljama. Važno je napomenuti da Erasmus+ nije namijenjen  samo studentima. Spajanjem sedam prethodnih programa, pruža mogućnosti širokom spektru pojedinaca i organizacija, o čemu više možete saznati na ovom linku.