Online igrica „EU na dlanu“ koju su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli krajem juna, privukla je veliku pažnju. Za samo sedam dana, igricu je odgiralo 5 245 ljudi, a neki od njih su sa nama podijelili i svoje utiske.

„Odigrala sam je milion puta. Zanimljiva, edukativna, čak je igraju i moja djeca“, napisala je Milica Radenović.

„Odlična igra! Da li je dostupna i na drugim jezicima?“ pitao je Vladimir Gjorgjevski.

Za nagrade se kvalifikovalo 1 779 takmičara, koji su pokazali zavidno znanje o Evropskoj uniji i njenim zemljama članicama. Nedjeljne nagrade su dva vaučera za ljetovanje od 400 eura, koji se realizuju u saradnji sa kampanjom „Ljetuj doma“ i 10 paketa domaćih proizvoda Sjever.me (nagrade finansira EU u Crnoj Gori). Da bi se kandidovali za nagradu potrebno je da osvojite najmanje 25 (paket), odnosno 30 i više bodova (vaučer ili paket).

Imena dobitnika nagrada prvog kola izvučena su u uživo uključenju na Facebook. Po paket domaće hrane Sjever.me osvojili su:

  1. Marica Nikolić, Nikšić
  2. Dijana Garović, Podgorica
  3. Svetislav Milikić, Berane
  4. Nenad Damjanović, Mojkovac
  5. Biljana Lutovac, Berane
  6. Valentina Vujović, Cetinje
  7. Ognjen Kasalica, Mojkovac
  8. Tea Kalač, Rožaje
  9. Ranko Ivančević, Podgorica
  10. Aida Kurtagić, Rožaje

Najviše sreće imali su Petar Milikić iz Berana i Božo Čović iz Ulcinja, koji su osvojili vaučere za ljetovanje vrijedne po 400 eura.  Petar je već odabrao da sa svojim prijateljima provede vikend u Perastu, dok Božo planira da u avgustu ljetuje najverovatnije u Budvi.

Sljedeće izvlačenje najavljeno je za srijedu 15. jul. Posjetite www.eunadlanu.me i okušajte svoju sreću i znanje!