PODGORICA, 29. maj 2017. – Student Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Jakša Vuković putovaće u Brisel kao pobjednik konkursa za najbolji esej na temu „CG i EU 60 godina od danas”. Nagrade najboljima uručene su danas u EU Info centru koji je i organizator nagradnog puta.

Drugu nagradu osvojio je Nikola Martinović, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, a treću njegova koleginica Ivana Tošković. Oni su nagrađeni tablet uređajem.

image7

 

Nagrade su uručili predstavnik Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Patrik Šmelcer, ambasador Republike Bugarske u Crnoj Gori, Mladen Červenjakov i Momčilo Radulović, predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

Konkurs je sproveo Evropski pokret u Crnoj Gori u okviru obilježavanja Mjeseca Evrope. Studenti svih crnogorskih fakulteta mogli su slati svoje radove do 10. maja 2017.

image2

Nakon uručenja nagrada održana je panel diskusija na temu „Budući odnosi Crne Gore i EU” tokom koje su studenti imali priliku da dobiju odgovore na pitanja kao što su: kada bi se Crna Gora mogla pridružiti EU i da li će EU čekati na ostale zemlje kandidate da ispune uslove prijema kako bi se proširenje desilo „u paketu“, ali i na konkretna pitanja koja su se odnosila na ispunjenost evropskih kriterijuma u pojedinim segmentima društva, poput ekologije i zaštite životne sredine.