Preko 18 hiljada takmičara odigralo je našu nedavno završenu online nagradnu igricu „EU na dlanu“, koju smo oragnizovali povodom Dana Evrope od 14. maja do 11. juna. Vrijedne nagrade osvojilo je 68 takmičara, koji su pokazali najbolje znanje o Evropskoj uniji, zemljama članicama, njihovoj istoriji, geografiji, kulturi, umjetnosti i sportu. Ovo je druga godina za redom da organizujemo ovu igricu, koju smo sada vizuelno unaprijedili i povećali broj nagrada, što je uticalo na značajan rast broja igrača u odnosu na 2020. godinu.

Takmičari koji su se kvalifikovali za nagrade, a potom u transparentnom procesu izvučeni po principu slučajnog odabira, osvojili su pet vaučera za ljetovanje u Crnoj Gori u vrijednosti od 400 eura, tablet, 40 vaučera u vrijednosti od 50 eura, kao i specijalne nagrade – poklone iznenađenja, koje su pripremile ambasade zemalja članica EU. Pored Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra, nagrade su obezbijedile ambasade zemalja članica EU, Kancelarija za evropske integracije, Kancelarija za mlade Glavnog grada, NVO Centar za omladinsku edukaciju, a uz podršku NVO Unija mladih preduzetnika i inicijative Ljetuj doma.

Ukoliko želite da provjerite svoje znanje o EU i njenim zemljama članicama, igrica je i dalje dostupna na linku www.eunadlanu.me. Igrica počinje bacanjem kockice, nakon čega pion počinje „putovanje“ po EU. Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice. Igrica traje u prosjeku 15 minuta i dostupna je na telefonu i desktopu.

U vrijeme epidemije korona virusa, većina aktivnosti svih nas bila je na internetu. Zato smo došli na ideju da građanima ponudimo online edukativne i zabavne sadržaje, ali i pružimo im šansu da obraduju sebe i osvoje zanimljive nagrade. Drugi cilj nam je bio da pomognemo malim i srednjim preduzećima, koji trpe velike posljedice situacije u kojoj živimo duže od godinu. Zato smo u skladu sa tim i definisali naš nagradni fond. Igrica je prošle godine privukla veliku pažnju, pa smo odlučili da je ponovimo i drago nam što smo zajedno sa igračima uspjeli da ostvarimo još bolje rezultate.