Nepogode ne poznaju granice

O projektu

Crna Gora i Albanija su zemlje izložene raznim nepogodama, uključujući i poplave. Kako je nivo rizika od katastrofe visok u obje zemlje, ovaj projekat bio je usmeren na unapređenje zaštite od opasnosti, prije svega od poplava, kroz izgradnju kapaciteta, podizanje svijesti i prekograničnu saradnju u oblasti smanjenja rizika od katastrofa. Sproveden je na području crnogorskih opština Podgorica, Bar i Ulcinj, i u regiji Skadra u Albaniji.

U okviru projekta organizovani su seminar o dobrim praksama Evropske unije u zaštiti od poplava; obuke za predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom, spasavanjem i upravljanjem u slučajevima vanrednih situacija; kao i prekogranične pokazne vježbe. Ostale aktivnosti su se odnosile na nabavku opreme za zaštitu od poplava i prognoziranje hidrometeoroloških prilika; i ažuriranje baza podataka o poplavama u regionu Skadarskog jezera.

Ukratko, ovaj projekat je rezultirao poboljšanjem tehničkog i kadrovskog kapaciteta institucija i službi zaduženih za zaštitu i spasavanje u targetiranom području. Takođe je unaprijedio saradnju između jedinica za zaštitu i spasavanje i institucija iz Crne Gore i Albanije, i informisanost stanovništva u obje zemlje o riziku od poplava, preventivnim mjerama i aktivnostima zaštite i spasavanja.

Grantovi

Korak po korak do zajedničkog cilja

Upoznaj Rome i presudi – UROP

Škola dojenja

CattaroSail

Sportom do inkluzije i pristupačnosti

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore

Naš novac

Civilno društvo Ulcinja prati javnu potrošnju

NVO NADA Herceg Novi

Naš novac – vaša ili naša odgovornost

Transparentnije koncesije na eksploataciju šljunka i šume

Transparentna javna potrošnja na politike za romsku inkluziju

Igre na sreću – kako do efikasnijeg i transparentnijeg sistema?

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore

Naš budžet je naša stvar!

Kako se troši naš budžet? (Ne) javna potrošnja u Crnoj Gori

Zajednički novac – zajednička odgovornost

Peer

MIROVNO – Medijske i romske organizacije protiv vršnjačkog nasilja u obrazovanju

Teatrom protiv vršnjačkog nasilja

Meet recognize and report e-violence

Upoznajte, prepoznajte i prijavite e-nasilje

Peer

Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje

Imaj u vidu!

Tolerancija je naš izbor!

Afirmativno znakovlje – korišćenje simboličnih znakova u promociji pozitivnih životnih vrijednosti i afirmativne akcije kao alatki za prevenciju vršnjačkog nasilja

Akcija za TRANSformaciju škola

Monitoringom do slobodnih medija

Pretpostavka nevinosti ili pretpostavka krivice

All = in Access 2 Justice – Svi jednaki u pristupu pravdi

Galerija

Ime projekta:
Nepogode ne poznaju granice
Datum početka:
17/04/2018
Datum završetka:
17/01/2021
Lokacija:
Crna Gora: Podgorica, Bar i Ulcinj; Albanija: Skadar
Budžet:
483538.35€
Korisnik projekta:
FORS Montenegro-Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore
Partneri: Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore – Direktorat za vanredne situacije Prefektura Skadra

Uspješna priča

Nepogode ne poznaju granice

Fusce porttitor faucibus est, ac feugiat libero. Sed cursus justo erat, vitae dignissim turpis imperdiet vitae. Aliquam mattis odio sed lacus euismod, eget placerat diam consectetur. Fusce in erat sit amet orci euismod semper. Proin at tristique sem, at suscipit neque. Ut pellentesque sagittis leo, non ullamcorper libero rhoncus vitae. In hac habitasse platea dictumst. Suspendisse egestas nulla quis turpis gravida, vel convallis enim vehicula. Ut a luctus purus. Aliquam placerat, mauris at pellentesque fermentum, magna metus vulputate arcu, sed varius mi libero id lacus. Pellentesque consequat quam non tincidunt maximus. Nulla egestas lobortis ligula ut blandit. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Integer a urna at purus varius placerat vitae non turpis.

Implemented by the NGO Monitor Center for Media and Democracy, with an aim to help reducing the level of peer violence against Roma youth. In order to raise awareness of peer violence against members of the Roma community, this sub-grant included production of several research articles. In the research process were also involved journalists from the Roma portal “Romalitika”.

X