PODGORICA, 6. jun 2016. – Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johanes Han, posjetiće Crnu Goru u petak, 09. juna 2017. godine.

Komesar Han će posjetiti, zajedno sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić, ministrom evropskih poslova Aleksandrom Andrijom Pejovićem i projektnim partnerima CGES i KfW, lokaciju trafostanice Lastva, koja je dio Transbalkanskog energetskog koridora. Ovo je jedan od ključnih projekata Agende povezivanja, koji će doprinijeti kreiranju regionalnog tržišta električne energije na zapadnom Balkanu. Događaj je otvoren za medije.

Nakon posjete Lastvi, komesar Han će otputovati u Podgoricu, gdje će se sresti sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, kao i sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

* * *

Nakon posjete lokaciji Lastva, komesar Han, ministarka Sekulić, ministar Pejović, kao i predstavnici CGES-a i KfW-a, daće kratke izjave za novinare. Nakon izjava, komesar Han i ministarka Sekulić će biti na raspolaganju za pitanja novinara. Prevod će biti obezbijeđen.

Pozivamo novinare i snimatelje da isprate ovaj događaj:

8.15-8.35 – Posjeta trafostanici Lastva: mediji se pozivaju da prate i snimaju obilazak lokacije.

8.35-9.15 – Kratke izjave i pitanja medija.

* * *

Više informacija o Transbalkanskom elektronskom koridoru I: Sekcija Crna Gora možete naći na ovom linku.