Nagradna igra „EU na dlanu“, koju su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli krajem juna, nastavlja da privlači pažnju takmičara iz cijele Crne Gore. U drugom kolu, koje je trajalo od 06. do 13. jula, igricu je odigralo 2 065 takmičara, dok se njih 837 kvalifikovalo, tako što su osvojili 25, odnosno 30 i više bodova, od ukuno 48. Nedjeljne nagrade su dva vaučera za ljetovanje od 400 eura, koje obezbjeđujemo u saradnji sa kampanjom „Ljetuj doma“ i 10 paketa domaćih proizvoda Sjever.me (nagrade finansira EU u Crnoj Gori).

Izvlačenje imena dobitnika organizovano je uživo na Facebook. Po paket domaće hrane osvojili su:

  1. Velibor Bošković, Kolašin
  2. Ajša Hadžibegović, Podgorica
  3. Jovan Cebalović, Cetinje
  4. Petar Perović , Nikšić
  5. Marko Šćekić, Berane
  6. Jasna Pejović, Podgorica
  7. Ivan Utješinović, Nikić
  8. Snežana Raičević, Cetinje
  9. Nikola Čelebić, Podgorica
  10. Snežana Jovanović, Cetinje

Najviše sreće u drugom kolu imali su Olja Deletić iz Berana i Saša Đuretić iz Tivta, koji su osvojili vaučere za ljetovanje. Olja je druga osoba iz Berana koja je osvojila vaučer. Prošle nedjelje to je bio Petar Milikić, koji je sa nama podijelilo fotografije iz Perasta, gdje je odabrao da ljetuje sa prijateljima.

Podsjetimo, igrica „EU na dlanu“ se sastoji od pitanja o Evropskoj uniji, zemljama članicama, evropskoj geografiji, istoriji, kulturi i evropskim integracijama Crne Gore. Pitanja su različite težine i organizovana su u 6 manjih kvizova, koja vas na slikovit i zanimljiv način vode kroz mapu Evropske unije. Igra traje mjesec i organizovana je u 4 nedjeljna kola. Naredno izvlačenje zakazano je u ponedjeljak, kada će biti izvučena imena dobitinika trećeg kola, koji su se kvalifikovali igrajući igricu u periodu od 13. do 20. jula.

Okušajte svoju sreću i znanje klikom na www.eunadlanu.me .