Podgorica, 3.jul 2017. – Karavan evropskog filma, koji organizuje Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori uz podršku ambasada država članica i EU info centra, krenuo je u Podgorici projekcijom filma u bioskopu Sinepleks. Uzdahe i po koju suzu podgoričkoj publici izmamila je danska porodična drama „Tiho srce“.

170704_dani_evropskog_filma 15

„Evropsku integraciju ne čine samo poglavlja i pregovori. Čine je zajedničke vrijednosti i kultura, i to je ono što nas večeras okuplja.”rekao je na otvaranju manifestacije Andre Lis, šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije.

Prve, tropske, julske večeri podgorička publika će moći da provede u bioskopu, čeka ih još 10 filmova, a projekcije su zakazane  za 18 i 20 časova, dok je ulaz slobodan.

“Nakon Podgorice se selimo u još sedam gradova i ne sumnjam da će i tamo interesovanje biti veliko. Evropska kinematografija je dobro poznata i vrlo popularna u Crnoj Gori, što nas jako raduje.”, rekao je Lis.

 

Filmovi u Podgorici, Mojkovcu, Petnjici, Pljevljima, Bijelom Polju, Nikšiću, Kotoru i Tivatu prikazuju se zahvaljujući ambasadama članica Evropske unije.170704_dani_evropskog_filma-22

„Hvala ambasadama naših država-članica koje su omogućile prikazivanje filmova iz njihovih zemalja, kao i EU Info centru i našim partnerima koji su omogućili ovu manifestaciju.”istakao je Lis.

U programu manifestacije učestvuju ambasade Danske, Francuske, Holandije, Italije, Kipra, Mađarske, Njemačke, Poljske, Portugalije, Slovačke i Švedske.

Iako je ulaz u bioskop besplatan, karte se preuzimaju u Sinepleksu i rezervišu na telefon 020 414 424.

Raspored filmova pratite na sajtovima Delegacije Evropske unije

www.delmne.ec.europa.eu , EU info centra www.euic.me  i Sinepleksa www.cineplexx.me kao i na sajtovima Centara za kulturu opština u kojima će biti organizovana manifestacija.

 

Prateći tekstovi:

Dani evropskog filma u Crnoj Gori 2017