Vrijeme je za učenje i igru! I ove godine smo u susret Međunarodnom danu ljudskih prava pokrenuli online igru „Ljudska prava na dlanu“, dostupnu na sajtu www.pravanadlanu.me. Uvjereni da bolje poznavanje ljudskih prava doprinosi njihovom većem poštovanju, drugo izdanje online igre „Ljudska prava na dlanu“ organizovali smo kao dio ukupnog programa obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u čijoj organizaciji pored Delegacije EU u Crnoj Gori i EU info centra, učestvuju NVO Građanska Alijansa, Ombudsman i Savjet Evrope.

Cilj onlajn igre je da se igrači upoznaju sa konceptom ljudskih prava, ličnostima koje su dale značajan doprinos njihovom većem poštovanju, kao i radom važnih institiucija u ovoj oblasti. Uz igru i učenje, možete da osvojite vrijedne nagrade. Pobjednike ćemo proglasiti na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decebra.

Oni koji budu imali najviše znanja imaće priliku da osvoje vrijedne nagrade. Prva nagrada je vaučer u iznosu od hiljadu eura za kupovinu tehnike/multimedije. Tu je i 20 vaučera u vrijednosti od po 50 eura za proizvode Unije mladih preduzetnika

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, kojom se prvi put u istoriji priznaje pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost, usvojena je 10. decembra 1948. godine. Taj datum je ujedno i Međunarodni dan ljudskih prava.

 

Prateći tekstovi:

Proglašeni pobjednici online igre „Ljudska prava na dlanu“