Vrijeme je za igru. Počela je naša dobro poznata online nagradna igrica „EU na dlanu“ na sajtu www.eunadlanu.me Igrica se sastoji od šest vrsta pitanja o Evropskoj uniji, njenim zemljama članicama i evropskim integracijama Crne Gore, iz oblasti geografije, istorije, kulture, zabave i sporta.

Ove godine smo otišli korak dalje i prilagodili igricu osobama sa potpunim ili djelimičnim oštećenjem vida, koje sada ravnopravno mogu da učestvuju i takmiče se za nagrade. Igrici  mogu da pristupe sa desktopa preko linka www.eunadlanu.me/osi. Kada se igrica učita, softver za prepoznavanje alata za prilagodljivost će se automatski aktivirati. Ovaj dio igrice razvili smo po preporukama NVO “Savez slijepih Crne Gore”.

Igrica „EU na dlanu“ počinje bacanjem kockice, nakon čega pion počinje „putovanje“ po Evropskoj uniji. Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice. Igrica traje u prosjeku 10-tak minuta, tokom kojih je potrebno obićih svih 48 polja, koliko iznosi i maksimalan broj bodova. Da bi ste se kandidovali za nagrade, potrebno je da osvojite najmanje 28 poena.

Nagrade su poklon paketi, koje su pripremile ambasade zemalja članica Evropske unije. Biće nagrađna 23 takmičara, čija imena će nasumično biti izvučena 19. i 31. maja. Uslov da se kandidujete za izvlačenje je da osvojite 28 ili više bodova.