Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info Centar, u partnerstvu sa dnevnim listom „Pobjeda“ i opštinom Danilovgrad, organizovali su sadnju drveća u dvorištu gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu. Događaj je organizovan u sklopu kampanje “Budi primjer. Uključi se!“.

Tim EU info centra i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori koji stoje iza „zelene“ kampanje “Budi primjer. Uključi se!” prepoznali su dnevni list  „Pobjeda“ kao primjer koji može motivisati druge kompanije da daju svoj doprinos ozelenjavanju javnih prostora. „Pobjeda“ je, povodom 75-godišnjice rada na medijskoj sceni Crne Gore, ozelenila školska dvorišta na Cetinju, u Nikšiću i u Podgorici.

“Drago mi je što je Delegacija EU prepoznala akciju, u sklopu obilježavanja 75 godina izlaženja prvog lista Pobjede. Zahvaljujući Delegaciji EU uspjeli smo da promovišemo jednu, čini mi se društveno vrlo korisnu akciju. Ovo će biti podstrek i za ostale kompanije, da pokušamo da zaštitimo ono što je najvažnije – prirodne resurse; da na kraju znamo da štitimo ono što su vrijednosti Crne Gore“, kazao je direktor Pobjede Draško Đuranović.

Isti takav primjer pruža i Opština Danilovgrad. Njeni predstavnici su sa gostima iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori obilježili Dan zaštite životne sredine u junu ove godine tako što su posadili drveće u dvorištu Osnovne škole „Njegoš“ u Spužu i podržali akciju čišćenja dvorišta i okoline, u kojoj su učestvovali učenici.

“Ovo je lijep dan, lijepa akcija, u znaku jubileja 150 godina grada i 40 godina rada škole “Petar Prvi Petrović Njegoš “, kao i velikog jubileja dnevnog lista „Pobjeda“, 75-godišnjice njihovog postojanja. Danas je Dan škole, i prilika da u partnerskom odnosu Opštine Danilovgrad, Delegacije EU, „Pobjede“ i EU info centra, zajedno sa djecom organizujemo ovu lijepu akciju, posadimo 75 stabala i time pošaljemo poruku da je životna sredina na prvom mjestu“, kazala je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Mladice su sadili  učenici gimnazije uz pomoć Aleksandra Novovića iz NVO „Eco Logic“, jednog od zvaničnih lica kampanje “Budi primjer. Uključi se!“, koji će prethodno učenicima održao kratko predavanje o sađenju zelenila. Novo drveće u danilovgradskoj gimnaziji odličan je primjer saradnje Delegacije EU u Crnoj Gori, dnevnog lista „Pobjeda“ i lokalnih vlasti, kazao je Marko Kovačević iz Delegacije EU.

“Posadili smo 75 sadnica, obilježili jubilej „Pobjede“ i pokazali da se u akciju ne uključuju samo pojedinci, jer imali smo veoma istaknute pojedince, već i kompanije kao što je „Pobjeda“, koje svojim primjerom pokazuju da i kompanije mogu da podižu svijest građana. Veoma nam je drago zbog ovog partnerstva koje smo danas ostvarili“, naglasio je Kovačević.

U saradnji sa brojnim partnerima, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar ove jeseni sprovode kampanju “Budi primjer. Uključi se!”, da bi ukazali na neophodnost zaštite životne sredine i zainteresovali građane za „zelene“ stilove života. Fokus kampanje je na odgovornom odlaganju otpada, reciklaži, sadnji i upotrebi alternativnih načina prevoza. Nosioci kampanje su pojedinci koji svojim primjerom pokazuju da je zaštita životne sredine pitanje izbora, i da svako može da se uključi.