Da li si ikada učestvovao/la u igrici koja se dešava u realnom vremenu i prostoru? Želiš li da budeš dio ekipe koja juri po gradu i rješava pomalo čudne i smiješne zadatke, dobro se zabaviš i osjetiš kao junak iz nesvakidašnje igrice, koji sakuplja poene i rješava prepreke na putu? Imaš između 18 i 30 godina i jako želiš da sa svojom ekipom odeš na zimovanje?

Baš ti inicijativa i EU info centar organizuju Gradsku jurnjavu “City Challenge”, koja će se održati 18. decembra u Podgorici,  na tri lokacije: Karver, Skaline, Gorica. U jurnjavi će učestvovati 15 timova od po tri člana koji se prijave na platformi https://forms.gle/ukdfTHtxdoHWy4YP7 .

Kroz zabavne i izazovne zadatke, Baš ti ekipa vodiće učesnike jurnjave putem usvajanja zelenih navika, koje svaki mogu učiniti zdravijim mjestom za život. Ekipa koja osvoji “City Challenge”, svojom brzinom, znanjem i taktikom može osvojiti vrijednu nagradu, zimovanje na sjeveru Crne Gore u vrijednosti od 600 eura.

Pobjednik je tim koji pravilno i u najkraćem vremenskom periodu obavi sve zadatke. Igra je vremenski ograničena na tri sata, a ukoliko nijedan tim ne ispuni uslove za pobjedu, pobjednik je tim sa najvećim brojem zadataka, obavljenih na najkreativniji način. Potrebno je dakle okupiti ekipu od tri člana, izabrati ime I vođu ekipe i popuniti upitnik na kreativan način.  Rok za prijave je 14. decembar! Bira se 15 timova, koji će putem mejla dobiti obavještenje o učestvovanju, uz jasne instrukcije za igru.

Gradska jurnjava “City Challenge” će se održati 18. decembra u Podgorici, i to na tri lokacije: Karver, Skaline, Gorica. U slučaju loših vremenskih prilika, jurnjava će biti odložena za januar 2022. godine, o čemu će odabrani timovi biti naknadno obaviješteni.  Aktivnost će biti oraganizovana u Podgorici, ali to nije ograničenje da se na ovaj poziv prijave i zainteresovani iz drugih gradova, ukoliko su u mogućnosti da samostalno organizuju dolazak.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori zajedno sa EU info centrom je pokrenula inicijativu #BašTi, koji pokriva seriju zanimljivih radionica, tokom kojih su mladi naučili više o Evropskoj uniji, unaprijedili timske sposobnosti, družili se sa vršnjacima i stekli praktična znanja, koja su primijenili tokom osmišljavanja i organizovanja različitih aktivnosti samostalno.  Aktivnosti koje su osmislili su važne za mlade u njihovom gradu, a u skladu su sa oblastima kojima se bavi EUIC. Ova inicijativa je jezgro budućeg intenzivnijeg rada sa mladim ljudima.