Crna Gora je dobila još jedan kontigent zaštitne medicinske pomoći. Dopremljen je paket pomoći koji sadrži 100 000 rukavica, 1 680 litara dezinfekcionih sredstava za ruke, 720 jednokratnih posteljina I 1 800 peškira. Ovu donaciju obezbijedila je Austrija kroz Mehanizam Evropske unije za civilnu zaštitu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je saopštio da donacija medicinske opreme iz Savezne Republike Austrije predstavlja iskaz razumijevanja, solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

„Ova pomoć je realizovana u okviru Mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu, čiji je Crna Gora kredibilan član i pouzdan partner. Donacija medicinske opreme će dodatno unaprijediti naš odgovor na COVID-19 i najsrdačnije se zahvaljujem Vladi Republike Austrije, a posebno saveznom ministru unutrašnjih poslova, Karlu Nehameru“, kazao je Nuhodžić.

Ambasadorka Republike Austrije u Crnoj Gori Ana Janković izjavila je da je Austrija državama regiona, u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU, ponudila pomoć u vidu medicinske opreme. Dodala je da cijeni podršku i napore koje je uložila Vlada Crne Gore u organizaciji povratka austrijskih državljana koji su se u trenutku izbijanja krize nalazili u Crnoj Gori.