Anđela Gačević Ševčenko iz Podgorice osvojila glavnu nagradu – bicikl u okviru kviza „Evropa na dlanu“, koji smo pokrenuli krajem aprila, kako bi građanima pomogli da lakše prebrode period epidemije korona virusa. Njeno ime izvučeno je danas nasumičnim biranjem preko aplikacije commentpicker.com, u live prenosu na Facebook. Pored Anđele, proglašeni su i takmičari koji su osvojili dnevne nagrade. Od 3 000 ljudi, koliko je učestvovalo u kvizu, njih 380 je ispunilo uslov (najviše dva netačna odgovora) i osvojilo dnevne nagrade, kao što su majice, kišobrani, ruksaci, boce za vodu, rokovnici…

„U vrijeme epidemije korona virusa, većina nas je vrijeme provodila kući. Evropska unija u Crnoj Gori imala je želju da ljudima pomogne da taj period lakše prebrode, pa smo osmislili način kako da se zabave, ali i nauče nešto novo o Evropskoj uniji. Sami smo iznenađeni brojem učesnika, ali i sjajnim rezultatima, koji su nam potvrdili da građani ipak znaju i razumiju na koji način EU funkcioniše. Ovom prilikom čestitamo svim dobitnicima i pozivamo ih da nastave da nas prate, jer pripremamo nove zanimljive sadržaje“, saopšteno je iz EU info centra.

Dobitnici dnevnih nagrada iz Podgorice nagrade mogu da preuzmu svakog radnog dana od 9h do 17h u EU info centru, počev od 1. jula, dok će dobitnicima iz drugih crnogorskih gradova nagrade biti poslate poštom. Imena svih dobitnika možete pročitati ovdje.