U toku je jesenje izdanje online Evropskog filmskog festivala. Do 31. oktobra na sajtu www.festivalscope.com besplatno možete da pogledate 10 dugometražnih i 6 kratkometražnih evropskih filmova. Potrebno je da napravite svoj nalog i odaberete ikonicu pod nazivom EUFFestival 2021, koja će vas dalje odvesti na link sa dostupnim filmovima.

Na online repertoaru su dugometražni filmovi Akasa, moj dom, Aurora, Loše pjesme, Biće vatre, Zaposlena, Moj brat juri dinosauruse, Oleg, Naše bitke, Parfemi i Audicija. Riječ je o ostvarenjima koja su uglavnom nastala u koprodukciji zemalja članica EU i koja su višestruko nagrađivana na međunarodnim festivalima. Dostupni su i kratkometražni filmovi posvećeni zaštiti životne sredine, klimatskim promjenama i pravima žena, djece i LGBTQIA+.

Online Evropski filmski festival prikazuje raznolikost i složenost kulture Evropske unije kroz inovativno filmsko programiranje, otvarajući puteve za dalje plodne međuljudske i kulturološke odnose. Nadamo se da će ovaj virtuelni festival doprinijeti da filmski sektor postane ključni pokretač dijaloga, posebno u trenutnoj situaciji, u kojoj su kultura i kreativnost postali važniji nego ikad.

Evropski filmski festival tradcionalno organizujemo već 7 godina. Ove i prethodne godine festival smo  „preselili“  online, zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa.